По време на социалната изолация Васко Бамбура от Брезник зарадва феновете си с изпълнения на песни – ВИДЕО

Който пее, зло не мисли, гласи българската поговорка. Към нея се придържа и брезничанинът Васил Андреев познат сред местните жители и колеги като Васко Бамбура. Колоритният брезничанин използва дните на социална изолация и невъзможност да покаже таланта си на широката публика за създаването на клипове с песни, които той изпълнява, предаде репортер на Zapadno.com.

Клиповете с изпълненията са публикувани във видео платформата YouTube и социалната мрежа Фейсбук, след като са извършени необходимите запис и монтаж. В инициативата по създаване на видеата му помагат Костадин Василев и Милена Цветанова. Те са негови колеги в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, където Васил Андреев работи като озвучител, но помага и в други читалищни дейности.

Васил Андреев се занимава с пеене от 13-годишен. През първите му години негов учител е бил колега, с когото ходят по сватби и други тържествени събития. Но освен да пее той владее мелодиите чрез синтезатор, акордеон и тъпан. Прякорът му също е интересен и означава нисък и пълен човек. Васил наследил прякора от баща си. В края на 2019 година за първи път той се качи на голяма сцена пред публиката в Брезник. Тогава Васил изпълни песента “Стар мерак” със съдействието на оркестъра към брезнишкото читалище. Чувството да си на сцена е много приятно, сподели за Zapadno.com Васил Андреев.

По повод честването на 150-годишнината на народно читалище “Просвещение-1870” Васко и колежката му Милена Цветанова подготвя дуетно изпълнение, което да представят на публиката, но заради извънредното положение в страната събитието беше отложено.

Вижте клипове с изпълненията на Васил Андреев (Васко Бамбура) и не забравяйте, че който пее, зло не мисли:

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...