Ремонтът на част от водопровода в град Брезник стартира, работници и техника копаят по улица “Ангел Коцелянов”

Стартираха дейности по реконструкцията и рехабилитацията на водопроводната мрежа на град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

От няколко дни работници и техника са разположени по част от главните улици в града. Причината за дейностите е ремонт на водопроводната мрежа на Брезник. Ремонтът е свързан със средства, които правителството отпусна на администрацията на Брезник в края на 2019 година, поясни заместник-кметът на Община Брезник Иван Бъчваров.

Припомняме, че през месец декември 2019 година Министерски съвет одобри допълнителен трансфер по бюджета на Общината в Брезник. Одобрените средства са в размер на 2 059 000 лева и са за реконструкция на водопроводна мрежа в град Брезник.

Трасето, по което се извършват или предстои да започнат дейностите, е част от второкласния път 63 (Перник – Брезник – Трън), в отсечката между 20-ти километър и 21-ви километър, както и от третокласния път 811 (Ракита – Брезник), в участъка от 32-ри километър до 33-ти километър. Областно пътно управление-Перник е издало разрешение за извършване на предвидените работи, добавиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Тази година ще се окаже важна за подмяната на част от амортизирания водопровод на град Брезник. През месец април общинската администрация обяви обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи, свързани с реконструкция и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа на града. Общата прогнозна стойност на поръчката е 1 129 564 лева и 32 стотинки без включен ДДС или 1 355 477 лева и 18 стотинки с ДДС. Чрез тези средства се очаква да бъдат ремонтирани близо 3 километра водопровод под част от брезнишките улици.

Виж също...

Loading...