Срокът за заплащане на сметки за електроенергия на битовите клиенти на “ЧЕЗ Електро” остава 20 дни до края на месец септември

Ръководството на „ЧЕЗ Електро”-България е взело решение до края на септември 2020 година срокът за заплащане на сметките за електроенергия на битовите клиенти на дружеството да продължи да бъде два пъти по-дълъг от нормативно определените в Общите условия 10 дни. Битовите потребители могат да заплащат дължимата сума за консумирана електроенергия в рамките на 20 дни след издаване на фактурата за потребление от “ЧЕЗ Електро”, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Във всяка фактура за консумирана електроенергия се съдържа информация за сроковете за плащане на дължимите суми. При забавяне на плащането клиентите на дружеството се уведомяват по телефон, електронна поща или писмо на хартиен носител. От “ЧЕЗ Електро” информират и с sms клиенти, пропуснали стандартния срок за плащане на сметката. Решението на дружеството е свързано с оказването на подкрепа на потребителите за преодоляване на последствията от разпространението на коронавирус. Запазването на оптималния срок за заплащане на сметките ще облекчи домакинствата и ще осигури възможност за разумно планиране на разходите в семейните бюджети.

Сроковете за плащане на консумирана електроенергия, за която са издадени фактури след 30 април до края на извънредното положение (13 май) остават 30 дни и са посочени в съответната фактура. Всеки клиент на „ЧЕЗ Електро”-България има избор как да получава фактурата си за консумирана електроенергия – по пощата, като фактурите се доставят до 7 дни от тяхното издаване, на каса на “Изипей” или по електронна поща до подаден от клиента актуален имейл адрес, след регистрация за услугата. Електронните фактури се доставят на имейла на потребителя до 24 часа след издаването им.

Информация, свързана с издаването и получаването на фактури, начини на доставка и възможности за плащане, както и за заявяване на услуги потребителите могат да получат на телефонна линия 0700 10 010, уеб сайт www.cez.bg, електронна поща: info@cezelectro.bg.

Виж също...

Loading...