Сговорна дружина, планина повдига: Брезничани направиха панорамната гледка към Брезник още по-приятна с пейка от палети

Група млади брезничани оползотвориха стари палети, с които спомогнаха за още по-приятното изживяване при посещение на една от панорамните гледки край Брезник. Новата придобивка за брезничани и гости на града се намира на Бърдото, в близост до поляната с местата за отдих и сцената за фестивала “Видовденчета”, предаде репортер на Zapadno.com.

Чрез своя доброволен труд, инициативност и палети, те показват на местната общност, че са добрият пример на поговорката “Сговорна дружина, планина повдига”. Групата, инициирала поставянето на пейката, е съставена от шестима младежи от града. Сред тях е и Емил Любомиров, който сподели, че всичко са направили с подръчни материали и без никакви средства. “Липсваше и място за почивка на тази гледка. И решихме да направим такова. Със сигурност ще я направим по-добре изглеждаща.”, поясни за Zapadno.com Емил Любомиров.

Инициативата на младежите е бурно посрещната от потребители в социалната мрежа Фейсбук. Директорът на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Петър Савев също приветства инициативата. Всяко нещо, което се прави в полза на хората, е добро дело, сподели той.

Панорамната гледка беше обособена през 2019 година, когато от Община Брезник поставиха и нова обезопасителна мантинела. Мястото се превърна в притегателно за заснемане на пейзажни снимки към част от града, околията и Гребен планина. Посетителите на панорамната гледка няма да могат да използват пейката, тъй като миналата седмица кметът на Община Брезник издаде заповед, с която се забранява сядането на пейки и тревни площи при посещения на Бърдото.

Колаж: Емил Любомиров

Виж също...

Loading...