Честването на 150-годишния юбилей на читалището в Брезник започна с транспарант на фасадата

Фасадата на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник се премени с юбилеен транспарант, видя Zapadno.com.

Транспарантът беше монтиран по-рано днес от колектива на читалището, който е измислил и надословът върху него: „Духовен храм на вековни традиции“. Поставянето му е във връзка със 150-годишния юбилей, който читалищната институция на Брезник отбелязва през 2020 година.

През този месец трябваше да се проведат планувани събития, свързани с честването на юбилея, но те бяха отложени поради въведеното на 13 март извънредно положение в страната. Засега тържествените събития се отлагат за есента. Транспарантът е поставен и по повод предстоящия празник на 24 май, но ще е на фасадата на читалището до края на 2020 година. Изработен с пари от целевите средства, които “Асарел-Инвестмънт” осигури за юбилея на читалището чрез Договора за сътрудничество между компанията и Община Брезник. Това поясни за Zapadno.com секретарят на народно читалище “Просвещение-1870” Пейчо Панов.

Припомняме, че още през 2019 година най-големият инвеститор в Брезник съдейства за отбелязване на читалищния юбилей като насочи към културната институция събраните средства от коледната кампания на дружеството “Асарел-Инвестмънт”, представено в Брезник чрез дъщерното си дружество „Трейс Рисорсиз“. Чрез благотворителни календари на компанията бяха събрани над 2 800 лева, от които повече от 2 100 лева дойдоха от мината в Брезник. Допълнително за сто и петдесетата годишнина на читалището бяха осигурени още 3 000 лева чрез годишното дарение на инвеститора в общината.

Виж също...

Loading...