Музейната сграда “Класно училище” в Брезник отваря за посещения, но при спазване на определени мерки

Изложбената сграда “Класно училище” към Общинския исторически музей в Брезник ще отвори за посещения от 20 май, съобщи за Zapadno.com директорът на институцията Емилия Велинова.

В музейния обект „Класно училище” на Общински исторически музей-Брезник ще могат да се правят индивидуални посещения при спазване на противоепидемични мерки. Посетителите ще могат да разгледат експозициите, посветени на просветата, етнографията и възраждането в Брезнишко. На входа на сградата ще бъдат оповестени противоепидемичните мерки, които посетителите трябва да спазват. Работното време на музейния обекта е от вторник до събота, включително, от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа.

Изложбените зали на музея в Брезник затвориха за посетители заради въведеното на 13 март извънредно положение. През този период читателите на Zapadno.com имаха привилегията да разглеждат виртуални експозиции от брезнишкия музей. След отмяната на извънредното положение за редица културни институции бяха въведени облекчителни мерки, за да могат да се реализират посещения. От тази възможност се възползва и музеят на Брезник, който очаква посетители.

Мерките, които трябва да се спазват при посещение в музейната сграда “Класно училище” са следните:

НЕ СЕ ДОПУСКАТ ГРУПОВИ ПОСЕЩЕНИЯ НАД 7 ЛИЦА

ЕДНОВРЕМЕННО В ОБЕКТА СЕ ДОПУСКАТ ДО 7 ПОСЕТИТЕЛИ – В ЕКСПОЗИЦИЯ “ЕТНОГРАФИЯ” И “ВЪЗРАЖДАНЕ” ПО ДВАМА ДУШИ, ТРИМА ДУШИ В ИЗЛОЖБЕНА ЗАЛА “ПРОСВЕТАТА В БРЕЗНИШКО”

НЕОБХОДИМО Е СПАЗВАНЕТО НА СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ ОТ НАЙ-МАЛКО 1,50 М.

ПОСЕТИТЕЛИТЕ В ОБЕКТА СЛЕДВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА НОСЯТ ПРЕДПАЗНИ МАСКИ И ДА ПОЛЗВАТ ДЕЗИНФЕКТАНТ, КОЙТО ЩЕ Е ПОСТАВЕН НА ВХОДА НА МУЗЕЯ

СЛЕД НАПУСКАНЕТО НА ГРУПАТА ПОМЕЩЕНИЯТА ЩЕ БЪДАТ ДЕЗИНФЕКЦИРАНИ

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...