По нетрадиционен начин трънчани ще отбележат Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

За първи път програмата по отбелязване на празника на 24 май в град Трън ще бъде представена по нетрадиционен начин, предаде репортер на Zapadno.com.

Програмата ще бъде звукова и ще се представи чрез колони, които ще бъдат разположени на сцената пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. На колоните ще бъдат пуснати записи на приветствено слово от кмета на Община Трън Цветислава Цветкова, ученици от трънското средно училище “Гео Милев” и участници в различни форми на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

Първоначалната идея е била програмата да бъде представена чрез голяма екран, на който да се излъчат поздравителни клипове. При вчерашната техническа репетиция за 24 май се оказало, че дневната светлина ще оказва влияние на картината, която няма да се вижда ясно от трънчани и гости на града. Това поясни за читателите на Zapadno.com кметът на Трън. По този начин празникът ще бъде отбелязан, за да се спазят противоепидемичните мерки, които здравните власти разпоредиха.

Тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост със звук пред читалището в Трън ще стартира от 11:00 часа на 24 май.

Виж също...

Loading...