Детската градина в град Брезник отваря за малчуганите от 1 юни при спазване на противоепидемичните мерки

Детска градина “Брезица” в град Брезник ще отвори за деца от началото на месец юни. Засега филиалът на детската градина в брезнишкото село Ноевци няма да бъде отворен за малчугани, предаде репортер на Zapadno.com.

От 1 юни, когато се отбелязва международния ден на детето, малчуганите в Брезник ще могат отново да посетят детската градина в града. “Вчера получихме специални мерки за организиране на детските градини, издадени от министъра на здравеопазването. Ние ги получихме чрез РЗИ, така че при спазването на всичките тези описани мерки ще бъде отворена детската градина.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

На този етап филиалът на детска градина “Брезица” в Ноевци няма да бъде отворен на 1 юни. Родители, които искат децата им да тръгнат на детска градина, ще трябва със собствен транспорт да ги транспортират в детското заведение в Брезник. Причината е, че няма как децата, които са към филиалал в Ноевци, да бъдат извозвани с организирания транспорт, отбеляза още заместник-кметът Мария Добревска.

Припомняме, че заради въведеното на 13 март извънредно положение се наложи детските градини и ясли в страната да преустановят посещенията на деца. С нова заповед на министъра на здравеопазването от 22 май се разрешават посещенията на деца в детските градини и ясли. Кметовете трябва да създадат организация за работа на яслите и детските градини на територията на съответните общини. Те трябва да се съобразят както с въведените противоепидемичните мерки, така и с указанията на министъра на образованието и науката, става ясно още от заповедта.

Виж също...

Loading...