Проверки в Брезнишко и Трънско установиха: Без нарушения в търговската мрежа в двете общини, както и в 4 производствени предприятия в Брезник

Не са констатирани несъответствия при извършени проверки в търговската мрежа на територията на общините Брезник и Трън. Проверките са извършени в периода 6 април – 8 май, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

Инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните-Перник са извършили 9 проверки в търговската мрежа в община Брезник и 8 инспекции в община Трън по заповедта за засилен контрол върху храните, характерни за великденската и гергьовденската трапеза. В община Брезник са инспектирани и 4 производствени предприятия. Извършен е месопреглед на добитото месо от 288 агнета в община Брезник и 81 прегледа в община Трън, поясниха от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

В периода 6 април – 8 май се извършваха тематични проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно с храни, пазари и борси, припомниха от Българска агенция по безопасност на храните.

При проверките в общините Брезник и Трън няма констатирани несъответствия.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...