Покривът на спортната зала в град Трън ще бъде ремонтиран с над 100 хиляди лева от общинския бюджет

След десетилетия на разпадане покривът на старата спортна зала в град Трън предстои да бъде основно ремонтиран. Дейностите по ремонта ще се случат чрез обществена поръчка, която Община Трън е обявила, става ясно от сайта на администрацията.

Спортната зала е построена през 1978 година. Тя е двуетажна и с многофункционално значение, в която се обединяват различни спортни, културни и обществени дейности и се използва едновременно или последователно от различни лица (ученици, граждани). Спортната зала разполага с два входа – един главен вход с виндфанг от изток към улица „Тако Пеев“, с улично уширение пред нея, както и втори, с виндфанг – от север, става ясно от техническата спецификация на обществената поръчка.

Общата прогнозна стойност, с която ще се финансира поръчката, е 87 500 лева без ДДС или 105 000 лева с включен ДДС. Парите ще се отпуснат от бюджета на Община Трън. Дейностите, които са предвидени в обществената поръчка, са премахване на храст и дървета, доставка на скеле, демонтаж на различни елементи от покрива, доставка и монтаж на строителни материали и строително-ремонтни работи.

Zapadno.com припомня, че през последните няколко години местната власт се опита да кандидатства за финансиране на ремонт на спортната зала чрез проект по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия 2014-2020. Въпреки това проектът така и не беше одобрен за финансиране, с което се размина ремонт на покрива, саниране на фасадите и подмяна на дограмата на сградата.

Спортният обект е вписан в регистъра на спортните обекти и съоръжения на Министерство на младежта и спорта. Залата е публична общинска собственост. От години залата, в която са играли спортни величия Пламен Константинов, Радостин Стойчев и Евгени Иванов-Пушката е в окаяно състояние. Това налагаше волейболният отбор от града да играе мачовете си в зала “Чорни” в Брезник и в пернишката зала “Кракра”, гостуващите тимове също бяха посрещани извън Трън.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...