В град Брезник бродят около 200 безстопанствени кучета, местната власт работи по актуализиране на общинската програма за овладяване на популацията им

Около 200 на брой са безстопанствените кучета на територията на град Брезник. Това стана ясно на заседание на Областната епизоотична комисия, която заседава на 8 май, научи Zapadno.com.

По време на заседанието бяха докладвани реализираните действия от страна на общинските администрации по изпълнение на разписаните в Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България мерки. Представител на Община Брезник докладва, че администрацията също работи по актуализиране на общинската програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Кметовете и кметските наместници са уведомени за ангажимента по извършване на преброяването на популацията от кучета и изготвянето на списъци. На територията на град Брезник безстопанствените кучета са около 200 на брой, поясни още представителят на администрацията. Ежегодно Общината и природозащитна организация си сътрудничат и организират безплатно кастриране на бездомни и домашни кучета и котки.

През следващата седмица Общински съвет-Брезник ще проведе редовно заседание, в което е включено приемане на Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината.

Община Трън има изготвена Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Изготвен е регистър на кучетата. Кметовете и кметските наместници са информирани за кампанията по преброяване на популацията от кучета и изготвянето на списъци, докладва по време на заседанието представител на администрацията в Трън.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...