Граничният пункт в Трънско възстанови проверките на пътуващите в двете посоки

От днес са възстановени граничните проверки на граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци”, съобщиха от Главна дирекция “Гранична полиция”.

Проверките на пункта в трънското село Стрезимировци са възстановени в 8:30 часа. На граничния пункт трябва да бъде разкрито временно звено за граничен здравен контрол. Директорът на Регионална здравна инспекция-Перник трябва да обезпечи звеното за денонощен режим на работа, гласи заповед, която министърът на здравеопазването издаде вчера.

Припомняме, че на 12 март сръбските граничари преустановиха преминаването през пункта им, съпределен с този на Стрезимировци, за автомобили и хора. Сред причините за решението от сръбска страна беше липсата на здравен пункт на българска територия, който да предоврати разпространението на коронавируса COVID-19.

На границата с Република Сърбия на граничените контролно-пропускателни пунктове “Калотина”, “Връшка чука” и “Брегово” трафикът на товарни автомобили е нормален. От 22 май на трите пункта от сръбска страна са отменени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на Сърбия с леки автомобили, микробуси и автобуси.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...