Основателят на фестивала “От Трън по-убаво нема” е отличен с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики”

Министерството на културата отличава седемдесет и две изявени личности и институции за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност и по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Главният организатор на националния фестивала “От Трън по-убаво нема” и хореограф Йордан Станимиров е сред отличените с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен, грамота и парична награда. Още 16 изявени дейци са отличени с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сред които директорите на музеи в Ямбол и Калофер, писатели и други.

Тази година официалната церемония по връчването на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента. Причината са въведените ограничения за провеждане на събития и противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Фестивалът “От Трън по-убаво нема” се провежда в община Трън от 2010-а година насам, като всяка година се разраства и обогатява. Главният му организатор Йордан Станимиров е прекарал детството си в трънското село Рани луг. Именно тази му връзка с Трънско го накарала преди 10 години да създаде този фестивал.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...