Фермата с магарета на трънчанина доктор Н. Николов се увеличи с още двама обитатели, които се родиха на светли празници

С две нови магаренца се увеличи фермата на ветеринарния лекар от Трън доктор Николай Николов. Животинките се родили на светли празници и съответно получили подобаващи имена, предаде репортер на Zapadno.com.

Едното магаренце се появило на бял свят на Великден. Докторът, който помага при израждането на магаретата, кръстил роденото на големия християнски празник с името Велка. Тя е родена от магарицата Пепа. Няколко седмици след това магарицата Веска зарадвала доктор Николов с магаренцето Гошко, който се родил на Гергьовден.

С новите попълнения магаретата във фермата на ветеринарния лекар наброяват 9. “Толкова са, защото някои от старите подарих, а други продадох. Сега магаретата са 9.”, сподели доктор Николай Николов. Той е сред колоритните личности на Трънско. Известен е и с организирането на индивидуални разходки с магарета край град Трън и Ждрелото на река Ерма. Освен това докторът произвежда уникален пчелен мед и е единственият в Трънско, предлагащ магарешко мляко. Всеки, който желае да си поръча разходка с магаре или продукция от него, може да го открие на телефон 0898 691 052.

Трънчанинът се слави с това, че е родственик на българската народна и оперна певица Гюрга Пинджурова. Гордо показва на всеки родословното си дърво, на което е показано как по бабина линия известната певица му е роднина. Прочетете още по темата в публикацията: Уникално! Трънчанин ще прави палатков къмпинг в двора на къщата си и ще разхожда туристи с магарета до Ждрелото – ВИДЕО + СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...