Кметът на Брезник: Чрез делото на Кирил и Методий всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация с достойно място в Европа

Кметът на Община Брезник Васил Узунов отправи приветствие по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, научи Zapadno.com.

Тази година кметът Васил Узунов отправя приветствието си единствено чрез сайта на общинската администрацията, както и през Фейсбук профила си и този на Община Брезник. Причината е, че тази година тържествената церемония и традиционното шествие за 24 май в Брезник бяха отложени поради пандемията от коронавируса COVID-19. Какво пожелава кметът за празника може да прочетете в редовете по-долу.

Уважаеми учители и ученици, дейци на просветата и културата,

Скъпи съграждани,

Днес празнуваме най-светлия български празник – 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Всяка година го очакваме и отбелязваме с много вълнение. Този 24-ти май ще бъде по-различен. Разпространението на коронавируса и извънредната епидемиологична обстановка дадоха отражение на тържественото честване. Улиците и площадите няма да бъдат изпълнени с ентусиазъм и възторг на ученици и учители, на млади и възрастни. Въпреки това, не бива да подминем без да отбележим делото на светите братя Кирил и Методий и техните ученици, което отразява в най-пълна степен стремежа на народа ни към просвещение и духовно израстване. Чрез тяхното дело всеки българин с гордост може да каже, че е потомък на нация, заемаща своето достойно място в историята на Европа.

Използвам този светъл празник, за да поздравя всички учители, ученици, читалищни, библиотечни и музейни дейци. Гордеем се с вашите постижения и нека те получават уважение и признателност.

Скъпи зрелостници от випуск ‘2020! На вас пожелавам здраве, дръзновение и упоритост. Бъдете винаги усмихнати, позитивни, изпълнени с мечти и сила да ги постигате!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ВАСИЛ УЗУНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА БРЕЗНИК

Виж също...

Loading...