Областният управител: Горд народ сме, оцелял през многовековните робства, защото през годините мъдро успяваме да съхраним нашето слово

Областният управител на област Перник инженер Емил Костадинов отправи приветствие към дейците на културата, науката и изкуствата, учителите, студентите, учениците и жителите на областта, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Приветствието е по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Какво пожелава областният управител за празника може да прочетете в редовете по-долу.

Уважаеми дейци на културата, науката и изкуствата,

Уважаеми учители, студенти, ученици,

Уважаеми жители на област Перник,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Тази година заради извънредната епидемична обстановка се налага да спазим необходимите мерки и да преживеем един по-различен празник. 24 май е ден, който осветлява миналото и бъдещето на българина.
Трябва да се гордеем с постиженията и всеотдайността на българските учители и преподаватели, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието. Поклон пред всички вас – наши съвременни просветители! Пред  усилията и стремежа ви да съхранявате и развивате нашата културна идентичност.

Нека бъдем достойни продължители на апостолското дело на Светите братя Кирил и Методий! Да насърчаваме стремежа към знание и духовност!

Вярвам,че незабравимият химн “Върви, народе възродени”, написан от Стоян Михайловски и Панайот Пипков, звучи в нашите мисли, зареждайки ни със сила и гордост.

Скъпи ученици, бъдете силни и смели пред предизвикателствата на живота! Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! И не забравяйте – успехът се крие в самите вас!

Приемете моите пожелания да бъдете здрави, винаги духовно млади, усмихнати и позитивни!
Българите сме горд народ, оцелял през многовековните робства, защото през годините мъдро успяваме да съхраним нашето слово.

Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!
Честит празник!

Инженер Емил Костадинов
Областен управител

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...