Читалището на Трън показа как трънчанчета рецитираха стихотворения за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Видеоклипове с трънчанчета, които рецитират стихотворения за 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост показа народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, видя Zapadno.com.

Клиповете са публикувани във Фейсбук профила на читалището и са заснети специално за празника. Децата рецитират стихотворенията “Кирил и Методий” от Никола Фурнаджиев, “Родна реч” от Ран Босилек, “Празник” от Веса Паспалеева, “А Б В” от Йордан  Друмников, “Звуци и букви” от Калина Малина, “Кирил и Методий” от Веса Паспалеева и “24-ти май” от Веса Паспалеева. Представянето на стихотворенията може да видите във Фейсбук профила на читалището като натиснете тук.

По-рано днес в центъра на град Трън тези стихотворения зазвучаха от колоните на читалището като част от кратка програма за отбелязването на празника. Сред присъстващите бяха кметът на Община Трън Цветислава Цветкова и председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев.

Тази година честването за 24 май в Трън се провежда по различен начин поради пандемията от коронавируса COVID-19.

Виж също...

Loading...