Жителите на град Брезник ще се сдобият с втора стрийт фитнес площадка, която ще се изгради чрез кампания за чиста околна среда

Община Брезник ще реализира проект за изграждане на стрийт фитнес площадка. Проектът ще се осъществи чрез ежегодната национална кампания „Чиста околна среда“, която се реализира от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на този месец Министерство на околната среда и водите оповести 474 проекта, които са одобрени за финансиране чрез националната кампания. Сред одобрените проекти е и този на Община Брезник, който ще бъде финансиран с 10 000 лева. Наименованието на проекта е “Спорт за здравословен начин на живот” и е свързан с изграждане на стрийт фитнес площадка.

С помощта на средствата по проекта ще се закупят уреди за стрийт фитнес площадката. Съоръженията ще бъдат монтирани на спортната площадка в брезнишкия квартал “Могилица”. “Част от нея ще бъде преградена за стрийт фитнеса. Ще бъдат монтирани около 5 – 6 уреда, заедно с пейки и кошчета за отпадъци. Това е в рамките на одобрените 10 хиляди лева.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска. Новата придобивка ще бъде изградена до края на тази година.

Стрийт фитнес площадката ще бъде втората такава в град Брезник. Първата е изградена до бившата общинска болница “Д-р Йордан Стефанов”.

По националната кампания „За чиста околна среда“ с доброволното участие на гражданите и с прякото участие на младежи и деца се изграждат детски площадки, облагородяват се обществени площи, създават се зони за отдих, спортни площадки, класни стаи на открито, издаване на информационни брошури, дипляни, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия, създаване на екокътове и други. От 2016 година до 2019 година са реализирани общо 493 проекта на училища, 475 проекта на детски градини и 932 проекта на Общини и кметства на обща стойност 14 000 000 лева, допълниха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Виж също...

Loading...