Общо 352 са регистрираните безработни жени в общините Брезник и Трън към края на месец април

Малко над 350 е общият брой на регистрираните безработни жени на територията на общините Брезник и Трън, съобщиха за Zapadno.com от дирекция “Бюро по труда”-Перник.

Към края на месец април регистрираните безработни жени в Брезнишко са 193, а в Трънско – 159. Лицата до 29-годишна възраст, които са без работа в община Брезник, наброяват 55 човека. В община Трън пък регистрираните безработни лица до 29-годишна възраст са 50 човека. Продължително безработните лица в Брезнишко са 78, а в Трънско – 128.

По образователна структура 237 от безработните лица в община Брезник са със средно образование, 18 са с висше, а 90 човека са с основно или по-ниска образователна степен. В Трънско пък четирима безработни са с висше образование, 211 пък са със завършено средно образование и 95 са с основно или по-ниска образователна степен.

Статистиката на “Бюро по труда”-Перник показва още, че по професионална структура в Брезнишко 118 безработни лица са се определили като работници, 56 пък са специалисти, а 171 човека нямат специалност. В Трънско работниците без работа наброяват 158 човека, специалистите са 16, а други 136 са без специалност.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за безработицата в Брезнишко и Трънско.

Виж също...

Loading...