“Видовден – празникът на моя град” е сред темите в конкурс за деца и ученици от Брезнишко

Община Брезник и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обявиха началото на конкурс за детско и ученическо творчество. Сред темите в конкурса е и такава, която е насочена към Граовския събор “Видовден”, съобщиха от общинската администрация.

Право на участие имат всички деца и ученици от учебните заведения в община Брезник, а конкурсът ще се проведе в две възрастови групи. Едната ще е за участници от 6 до 11 години и ще е за рисунка на тема “Моят любим герой” и съчинение на тема “Видовден – празникът на моя град”. Другата възрастова група е за участници от 12 до 17 години и ще е за фотография на тема “Аз обичам природата” и есе или презентация на тема “Видовден – празникът на моя град”. Всеки има право да участва с до 2 свои творби, като не се допускат до участие обработени снимки, подменяши действително заснетото изображение. С изпращането на творбите авторите им се съгласяват с условията на конкурса и дават разрешение материалите им да бъдат публикувани, поясняват организаторите.

Крайният срок за изпращане на материалите е до 22 юни, а обявяването на резултатите ще е на 26 юни. Жури ще оцени и класира творбите за първо, второ и трето място в отделните възрастови групи и съответните категории. Класираните творби ще бъдат публикувани на сайта и Фейсбук профила на Община Брезник. Повече подробности за конкурса може да научите като натиснете тук.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...