Училищата на Брезник и Трън презентират профилирани си паралелки чрез клипове – ВИДЕО

От Регионално управление на образованието-Перник и Център за кариерно ориентиране към Център за подкрепа на личностното развитие – Обединен детски комплекс-Перник организират първата виртуална панорама на средното образование на училищата от областта. Средните училища в градовете Брезник и Трън също участват във виртуалната панорама с презентационни видеа, научи Zapadno.com.

В условията на обучение в електронна среда с оглед на създалата се ситуация и обявеното извънредно положениe традиционно провеждащата се всяка година панорама на средното образование за предстоящата учебна 2020/2021 година ще се проведе виртуално. Професионални гимназии, профилирани гимназии и средни училища от областта ще представят с презентации и видеа професиите и профилите, по които ще обучават ученици през предстоящата учебна 2020/2021 година. Целта е кандидат-гимназистите и техните родители да направят своя информиран избор на образование, съобразен с тенденциите на пазара на труда, поясниха от Регионално управление на образованието-Перник.

Брезнишкото средно училище “Васил Левски” е обявило прием на ученици за парарелка с профил “Софтуерни и хардуерни науки”. Броят на местата за паралелката са 26. Трънското средно училище “Гео Милев” е обявило прием на ученици в парарелка с предприемачески профил. За първи път в община Трън ще се осъществява обучение на ученици в такъв профил. Броят на местата за паралелката са 26.

Вижте презентационните клипове на училищата в Брезник и Трън във видеата:     

Виж също...

Loading...