Уютна учебна стая в училището на село Ноевци очаква учениците да се завърнат отново в клас

Основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци продължава да подобрява материалната си база, научи Zapadno.com.

Почти от няколко месеца класните стаи не се огласяват от учениците, но след възобновяване на учебния процес в училищната сграда, децата ще бъдат посрещнати от още една освежена и уютна стая. “Ако наистина искаш да направиш нещо, никога няма да се откажеш, без значение колко е трудно. Чрез възстановяване на стари и вехти чинове, стоящи, непотребни на затворения трети етаж на училището ни, освежаване и пребоядисване на неизползвана и заключена до този момент стая и получен интерактивен дисплей по проект “Образование за утрешния ден” вече имаме още една използваема, нова стая.”, съобщиха от учебното заведение във Фейсбук профила си.

Ръководството и учителския колектив на училището успешно прилагат образователен метод, който показва на учениците, че винаги от нищо може да се направи нещо полезно и приятно. През 2019 година в училището бе обособена първата в Брезнишко екологична класна стая, която се реализира по договора за сътрудничество между Община Брезник и “Асарел Инвестмънт” ЕАД. Припомнете си още по темата в публикацията: Първата екологична класна стая в Брезнишко учи децата на опазване на околната среда – ВИДЕО + СНИМКИ.

„Идеята ни е да изградим позитивно отношение към училищната общност като част от екосистемата на село Ноевци. Изграждането на “еко” класна стая, за която учениците да се грижат и поддържат чиста, ще създаде умения и навици у тях за опазване на околната среда, осъзнавайки себе си като част от голямата екосистема Земя.”, сподели през 2019 година за Zapadno.com директорът на училището Ивелина Ангелова.

В колажа са използвани снимки на основно училище “Христо Смирненски”

Виж също...

Loading...