Жители на село Филиповци и град Брезник ще бъдат анкетирани за доходите, с които живеят

Жители на град Брезник и трънското село Филиповци ще бъдат обхванати от анкетното проучване “Статистика на доходите и условията на живот 2020“, съобщиха за Zapadno.com от отдел “Статистически изследвания-Перник”.

Анкетното проучване се провежда ежегодно и отчита доходите на населението. През 2020 година то се провежда в периода на месеците май и юни. По време на акетирането анкетьорите ще бъдат с предпазни средства и ще се легитимират. След провеждане на проучването с данните ще бъде отчетена линията на бедността на областно ниво, поясниха от отдел “Статистически изследвания-Перник”.

Изследването се провежда върху шестгодишен ротационен панел от обикновени домакинства. Размерът на извадката за всяка година в панела е около 9 052 домакинства, разпределени във всички области на страната. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече години.

С Регламент № 1177/2003 на Европейския парламент и на Съвета се определя обща рамка за системно изготвяне на статистически данни на Европейската общност за доходите и условията на живот (ЕU-SILC), които да включват съпоставима и актуална информация за моментното състояние и динамиката на доходите, поясниха от пресцентъра на Националния статистически институт.

Виж също...

Loading...