Близо 30 деца се завърнаха в детските градини на Брезник и Трън в първия ден след възобновяване на приема

Детските градини в градовете Брезник и Трън посрещнаха около 30 деца в първия ден след възобновяване на приема, предаде репортер на Zapadno.com.

От днес детските градини “Брезица” в Брезник и “Ален мак” в Трън възобновиха посещенията на деца в групите. Това се случва при определени мерки за сигурността и здравето на децата и персонала, както и със съгласието на родителите. Дворовете на детските заведения са разделени според изискванията на здравните власти, така че децата от различните групи да нямат контакт.

Тази година за първи път детската градина в Брезник пропусна отбелязването на 1 юни със спектакъл поради създалата се през последните месеци ситуация. Родителите на около 40 деца бяха заявили, че от 1 юни ще доведат децата си в детската градина. Въпреки това общо 14 деца прекрачиха прага в първия ден след възобновяване на приема. Малчуганите бяха посрещнати с детски песни, украса и занимателни игри, организирани от персонала на “Брезица”. Това поясни за Zapadno.com директорът на детската градина Емилия Алексова.

В детската градина в Трън пък 8 деца и други 3 в яслената група бяха доведени след възобновяване на приема. Очакванията бяха за двойно повече деца показва предварително проучване, в което са съдействали здравните медиатори към Община Трън. И в детска градина “Ален мак” са предприети превантивни мерки и вътрешни правила, с които да се гарантира безопасността и здравето на децата и персонала. Това поясни за Zapadno.com директорът на детската градина Розалина Гаврилова.

През изминалата седмица служителите на двете детски градини са тествани за коронавируса COVID-19 и пробите на всички са дали отрицателни резултати. Очаква се през следващите дни децата, които посещават детските заведения, да се увеличават.

Виж също...

Loading...