Граовският събор “Видовден” в Брезник ще се проведе, но все още се уточнява по какъв начин

Граовският събор “Видовден”, който е запазена марка на Община Брезник, ще се проведе въпреки ситуацията в страната от месец март насам, предаде репортер на Zapadno.com.

Форматът на тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден” зависи от епидемичните мерки и извънредната епидемична обстановка, която е в сила до 14 юни. Въпреки това празникът ще се състои, тъй като досега не е прекъсван и се чества от незапомнени времена. Това поясни за Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Организационният комитет на Граовския събор “Видовден” ще обсъди по какъв начин ще се проведе събитието. По традиция празникът се чества ежегодно в края на месец юни. Събитието е съвкупност от фолклорна програма, спортни прояви, увеселителни съоръжения и не на последно място търговия по главните улици в Брезник.

Миналата седмица Община Брезник и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обявиха началото на конкурс за детско и ученическо творчество. Сред темите в конкурса е “Видовден – празникът на моя град”. Прочетете още по темата в публикацията: “Видовден – празникът на моя град” е сред темите в конкурс за деца и ученици от Брезнишко.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...