Полицейски екипи отново тръгват по селата в Брезнишко и Трънско, за да противодействат на битовата престъпност

Възобновяват се срещите на представители на реда с местни жители в малките населени места в общините Брезник и Трън, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Целта на срещите между полиция и местни жители е противодействие на конвенционалната престъпност. Предвидените по график срещи през месец юни ще обхванат 6 села на територията на община Брезник и още 5 малки населени места в Трънско.

Мероприятията ще се провеждат при спазване на мерките на здравните власти. По време на срещите трябва да се използват лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти и други). В мобилните полицейски екипи по възможност ще бъдат включени и представители на Районните служби по пожарна безопасност и защита на населението. Срещите ще се провеждат на открити пространства, поясняват от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

На 2 юни мобилните екипи ще посетят брезнишките села Гигинци, Кошарево, Станьовци, Горна Секирна, Долна Секирна и Банище. Посещенията ще бъдат на открити места в централните части на селата и съответно в часовете – 10:00, 11:00, 11:30, 13:00, 14:30 и 15:30 часа (по поредност на изписаните в графика наименования на села).

На 23 юни мобилните екипи ще посетят трънските села Филиповци, Парамун, Лялинци, Мракетинци и Врабча. Посещенията ще бъдат на открити места в централните части на селата и съответно в часовете – 9:30, 11:00, 13:00, 14:00 и 15:30 часа (по поредност на изписаните в графика наименования на села).

Виж също...

Loading...