Забележителности в Трънско и Брезнишко, както и изкачването на връх Руй ще спомогнат за рекламата на област Перник като туристическа дестинация

19 туристически обекта на територията на област Перник ще бъдат видеозаснемани. Инициативата е в рамките на проекта “Повишаване качеството на услугите на МСП в туризма чрез използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и уеб-базиран маркетинг”, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Сред забележителностите включени в списъка са: язовир „Лобош“, Църногорския манастир над брезнишкото село Гигинци, „Стойовата къща“, Ждрелото на река Ерма в Трънско, Пернишката крепост, Музеят на бусинската керамика в село Бусинци, скалният параклис „Света Петка“ в град Трън, Ябланишкото ждрело, църквите „Света Петка“ и „Свети Симеон Стълпник“ и килийното училище в село Радибош. В проекта е включено и най-мащабното събитие – Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“, както и изкачването на връх Руй в едноименната планина.

Видеозаснемането е част от маркетинговата стратегия на Софийски туристически район за развитие на туризма, в която членува и Областна администрация-Перник.

Предстои изработка на рекламни брошури и провеждане на промоционални кампании, целящи да привлекат както родни, така и чуждестранни туристи, предлагайки голяма палитра от исторически, културни и религиозни обекти, възможности за събитиен и спа туризъм. Целта на кампанията е да се припомнят по-често корените на българщината, силата на народа ни през вековете, изпитанията и ценностите, завещани от дедите ни.

В колажа са използвани снимки от архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...