Градински рай в село Режанци: Семейство показа как с общи усилия двор може да се превърне в приказно място – СНИМКИ

Обикновен заден двор на къща в брезнишкото село Режанци се превърна в приказно и желано за отдих място, предаде репортер на Zapadno.com.

Основни грижи за двора полага майката на брезничанката Симона Рангелова-Павлова, но в разкрасяването помага и цялата фамилия. Извънредното положение в страната, което беше в сила до средата на месец май се е оказало полезно за Симона, която е преподавател в брезнишкото средно училище “Васил Левски”, тъй като всеки ден се включвала в освежаването на дворното пространство. “Всеки ден след 14:30 съм на село. Тази пролет направих всичко от гумите по време на карантината. А иначе двора го подържа майка ми, но сега освежихме и добавихме някои неща.”, сподели Симона Рангелова-Павлова, която е част от трупата на самодейния читалищен театър към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Идеите за по-нестандартния вид на двора са взаимствани от интернет.

Дворното място привлича погледите и с изрисувани огради, на които са изобразени анимационни герои. “По време на карантината аз и моята племенница решихме да разкрасим двора и да направим забавен детски кът на дъщеричката и Дария, която скоро ще навърши 2 години. Любимият и герой е Мики Маус и така се роди идеята за него. Решихме да украсим и подпорната стена, която отделя двора ни от този на съседите. Рисунките направи дъщеря ми, която много обича да рисува. Имахме стари гуми в излишък и ги употребихме – направихме малък зоокът на Дари. Можем да се похвалим със зебра, жаба, две калинки и Мики Маус. Сега планувам да направя и един лебед от пластмасови бутилки. Както казва поговорката “Сговорна дружина планина повдига” – заедно с общи усилия цялото семейство направихме едно уютно кътче за отдих в задния ни двор.”, добави още преподавателят Симона.

Грижи за цветята полага майката на Симона. Цветната феерия през този сезон се допълва от рози, петунии, карамфили, сакъзчета и слезени. Къщата, в която се намира красивото място, е наследствена на Симона и сестра и от родителите им. Преди да почине бащата на двете сестри в имота е функционирала механата “Бата Вака”, в която хора от селото се събирали на аперитив и раздумка.

Разгледайте още снимки от градинския рай в село Режанци, които Симона Рангелова-Павлова предостави за Zapadno.com:

Виж също...

Loading...