Свличания по пътя между Брезник и Трън ще бъдат ремонтирани това лято с половин милиона лева

В края на юни или началото на юли тази година се очаква да започнат дейностите по възстановяване на участъците при километър 22+960 и километър 24+200, ляво, от второкласния път Перник – Мещица – Брезник – Трън – Стрезимировци, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

В този участък има деформационни процеси, основната причина за които са, че пътят е изцяло във висок насип, който се преовлажнява от близките дерета. През 2019 година Агенция „Пътна инфраструктура“ възложи изготвяне на технологичен проект за възстановяване на участъците. Проектното решение, съгласувано от Института по пътища и мостове, предвижда изграждане на пилотно-анкерна система, което ще доведе до укрепване на участъка и стабилизиране на деформационните процеси. За укрепителните дейности са необходими 538 384 лева, а изпълнител на обекта ще бъде пътноподдържащата фирма за областта „Пътища Перник“ ДЗЗД. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Zapadno.com припомня, че един от компрометираните участъци, които предстоят да бъдат ремонтирани, се намира на изхода на град Брезник и разклона за брезнишкото село Видрица. В района на този участък е въведено временно ограничение на движението на моторни превозни средства заради свличането в едната лента от платното за движение. Проблемът с пропадането там е отдавна и ежегодно се извършваха частични ремонти на пътната настилка. Повече от година в района на свличането движението се извършва в едната лента.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...