Брезничанка със слепота и здравословни проблеми е заплашена да остане на улицата, но всеки може да и помогне в този момент

Сдружението “Подай Ръка ЗПДБ” (Подай ръка\ Заедно за по – добро бъдеще) създаде инициатива, чрез която да помогне на брезничанка със слепота и здравословни проблеми, научи Zapadno.com.

Брезничанката се казва Спаска и е на 54 години. По рождение е напълно сляпа, а от години се бори с тумор на стомаха, който вече не може да бъде опериран, тъй като лекарите са на мнение, че има голям риск сърцето й да не издържи. “Самата тя има 17-годишен син, който помага и се грижи за нея! Спаска се обърна към нас с апел за помощ, тъй като не е в състояние да плаща своя наем и лекарствата си, като е заплашена да остане на улицата!”, споделиха от организацията “Подай Ръка ЗПДБ”.

Сдружението е помогнало на жената като е закупило част от необходимите и лекарства и е заплатило наемът и за 2 месеца. Въпреки това Спаска трябва да заплати още 2 наема. “Семейството спешно има нужда от легла, тъй като тя спи на пружина, а това не се препоръчва от лекарите! Спаска носи и хирургичен колан, който да стяга корема й, но този, който тя има, вече не е с нужното качество и спешно се нуждае от нов! Пенсията която взема не й стига да покрива нуждите на себе си и своето дете и има нужда от подкрепа!”, поясниха още от “Подай Ръка ЗПДБ”.

Всеки който има легло и може да осигури транспорт, нека се свърже със сдружението, за да се помогне на Спаска и сина и. Желаещите да помогнат могат да се свържат с организацията на телефон 0892903057 или във Фейсбук като натиснете тук. Всеки, който желае да посети семейството може да бъде заведен лично от представител на “Подай Ръка ЗПДБ”. Разкрита е и банкова сметка, на която се набират дарения за Спаска. Банковата сметка може да я видите в редовете по-долу.

BG40UBBS80021094602440
Получател: Подай Ръка ЗПДБ
Основание: Код 7921 – Спаска!

Виж също...

Loading...