Община Брезник изработва филм за Граовския събор “Видовден”, който ще покаже празника в миналото и настоящето

Община Брезник подготвя тематичен филм за Граовския събор “Видовден”, предаде репортер на Zapadno.com.

Както вече стана ясно, тази година Граовският събор “Видовден” ще се отбележи без традиционната му масовост и съвкупност от концертна програма, спортни мероприятия, атракционни съоръжения и търговци на открито. Вместо това жителите и гости на Брезник ще могат да се насладят на филм, който ще покаже как съборът се е чествал в миналото и отбелязването му в съвремието.

Филмът се подготвя от общинската администрация в Брезник, която е и организатор на събитието. “Няма да има спортни мероприятия, няма да има търговци със сергии, няма да има увеселителни съоръжения – люлки, въртележки и детски съоръжения, няма да има концертна програма. Тази година това ще бъде отбелязването на “Видовден”. Филмът, който ще изработим, ще бъде пуснат във Фейсбука на Общината, във Фейсбука на народно читалище “Просвещение-1870”, за да бъде популяризиран и да могат да го гледат повече хора. Така че хората да си припомнят как се е чествал “Видовден” и в днешния ден, че няма да можем да го честваме както е бил. Но няма как да отбележим празника на града, дори и по този начин – онлайн.”, отбеляза заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Филмът ще бъде прожектиран и в зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник, където на 26 юни предстои да се открие изложба. По време на посещението в музея посетителите трябва да спазват определени противоепидемични мерки.

Следете страниците на Zapadno.com, за да научите още подробности около тазгодишното честване на Граовския събор “Видовден”.

Виж също...

Loading...