Изработват винил с новата графична марка за Граовския събор “Видовден”, който ще бъде монтиран пред брезнишкото читалище

Транспаранти и нов винил за Граовския събор “Видовден” ще бъдат монтирани в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Тазгодишното честване на Граовския събор ще се отличи от предишните, тъй като мероприятията с масово струпване на хора няма да се проведат. Въпреки това от Организационния комитет на събитието са решили да бъдат придадена празничност като се поставят традиционните транспаранти по централни улици в града и нов винил пред народно читалище “Просвещение-1870”. Винилът ще замени досегашния, който дълги години се монтираше пред читалищната сграда специално за празника. Това поясни за читателите на Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Пред фасадата ще бъде изобразена новата графична марка на Граовския събор “Видовден”, която представлява три момичета, които играят хоро. Автор на логото е творецът Филип Седефчев, който е родом от брезнишкото село Садовик. През миналата година се проведоха разговори между него и Община Брезник, които стигнаха до консенсуса логото с трите момичета да бъде пантентовано.

Следете страниците на Zapadno.com, за да научите още подробности около тазгодишното честване на Граовския събор “Видовден”.

Виж също...

Loading...