Призив към жителите на Брезник: Пестете и използвайте питейната вода единствено за питейно-битови нужди

Питейната вода в община Брезник да се използва пестеливо и единствено за питейно-битови нужди. Този призив отправя общинската администрация към жителите на Брезник чрез страниците на Zapadno.com.

Питейната вода, която достига до живеещите в общината, трябва да се използва изключително за питейно-битови нужди за каквито е предназначена живителната течност. Освен това жителите не трябва да злоупотребяват като използват водата за поливане на градини или други нужди, които не са питейно-битови, призоваха още от Община Брезник.

Zapadno.com припомня, че през месец май тази година кметът на Брезник Васил Узунов издаде заповед срещу разпиляването на водните запаси за непитейни нужди. При неизпълнение на заповедта на виновните лица ще се налага имуществена санкция или глоба в размер до 500 лева, а при повторно извършено нарушение глобата ще е 2 000 лева. На два телефонни номера бдителните граждани могат да подават сигнали за нарушаване на заповедта. Телефоните са: 07751/2514 и 07751/2010.

Най-големият водоем за питейно-битови нужди в Брезнишко е язовир “Красава”, който захранва с вода град Брезник, село Ноевци и частично още няколко населени места в общината. Към 9 юни водните запаси в него са 1 366 354 кубически метра, а актуална информация за водния обем в язовира е достъпна за всеки чрез сайта на общинската администрация.

Виж също...

Loading...