Любопитно в село Ноевци: Пионерска връзка, 100-годишни учебници и други исторически предмети са подредени в училищен музей

“Ако искаш вярно да разчетеш своето бъдеще, не може да пренебрегнеш миналото.” Този цитат на американския писател, драматург и сценарист Ъруин Шоу краси училищния музей на основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци, видя Zapadno.com.

Училищният музей е нов и е обособен наскоро в един от коридорите на сградата на учебното заведение. В него са събрани различни предмети, които са част от дългата история на училището. “Всяко училище има своята стара история, ОУ “Христо Смирненски “с. Ноевци също. Частица от тази история бе покрита в прах и тънеше в забрава на последния етаж на училището-стари грамофони, магнетофони, стари звукозаписни устройства, прожекционни апарати, които в миналото са се използвали в процеса на обучение. Всички тези уреди намериха място в нашия мини – исторически кът ,който е разположен на втория етаж на училищната сграда.”, съобщиха от учебното заведение във Фейсбук профила си.

Интересният музей е показан чрез снимки в албум във Фейсбук профила на основно училище “Христо Смирненски”. Експозицията включва стари бележници, учебници и документи свързани с учебната дейност, снимков материал от отделни моменти, свързани с образователното и духовно израстване на училището и учениците, отделните етапи на строеж и реконструкция на училищната сграда и модернизация на учебно-възпитателния процес през годините. “С този исторически кът се цели опазване на постигнатото от поколенията ,защото миналото и настоящето е в неразривна връзка с бъдещето. Човек гради бъдещето си на основата на миналото ,затова то е толкова важно за всички.”, добавиха от основно училище “Христо Смирненски” и изказаха благодарност към всички директори, учители, служители и ученици през годините. Училищният музей е обособен и с прецизната работа на майстора Димитър Василева.

Може да разгледате как изглежда училищния музей на училището в село Ноевци като натиснете тук.

В колажа са използвани снимки на основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци

Виж също...

Loading...