Служители на държавните горски стопанства в Брезник и Трън ще се преминат специализиран курс за правилна и безопасна работа с моторни триони и храсторези

85 служители от териториалните поделения и централно управление на Югозападното държавно предприятие преминават специализиран курс за правилна и безопасна работа с моторни триони и храсторези, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Обучението има за цел придобиване на знания и практически умения, необходими при прокарването на противопожарни просеки за овладяване на горски пожари, за поддържане на граничната полоса, както и при почистване на пътната мрежа и туристически пътеки от паднали дървета след природни бедствия. Курсът за безопасна и ефективна работа с преносима горска техника се води от преподаватели в Лесотехническия университет. Всички издържали теоретичния и практическия изпит ще получат удостоверение за правоспособност при работа с моторни триони и храсторези, валидно за целия Европейски съюз.

Петима служители от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие в Брезник и Трън ще преминат курса. Двама служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” и други трима от “Държавно горско стопанство-Трън” ще могат да придобият практически умения и знания чрез обучението, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър

Виж също...

Loading...