Снимка от Брезник получи световна популярност и ще остане в архивите на ООН

Кадър от даряването на защитни облекла на Спешния център в Брезник беше включен в представянето на България в най-голямото международно събитие след световната епидемия от коронавирус. Снимката стана част от представянето на обществената отговорност на българските компании и се излъчи по време на Световния форум за икономическо и социално възстановяване. Това съобщиха от компанията „Асарел-Инвестмънт“ чрез Фейсбук страницата на дъщерното им дружество, което работи в Брезник.

От българска страна участници във форума бяха корпоративни лидери и представители на неправителствени организации. Един от тях е председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ и изпълнителен директор на „Асарел-Инвестмънт“ Димитър Цоцорков. „Дарик радио“ отрази събитието с цитат от негово изказване: „Колкото и да сме глобализирани, трябва да се върнем към корените си, към българските ценности, към местните вериги на доверие и на производство. Колкото и тежка да е кризата, тя доказа, че България има потенциал.“

Организацията „Българска мрежа на Глобалния договор“ обобщи събитието с думите: „Кризата ни постави маски, но и свали маските. Силното сътресение разкри истинското лице и стойност – на хората, на работодателите, на партньорите. В изпитания се вижда най-ясно кой какви ценности проповядва и какви изповядва, тежките времена са проверка за интегритета на бизнес лидерите във взаимоотношенията с клиенти, бизнес партньори, служители и обществото.“

Световният форум се проведе на 15 и 16 юни тази година. Той представлява традиционна среща на държавите в Организацията на обединените нации (ООН), бизнеса и неправителствените организации, които са обединени от Глобален договор, чиято цел е да насърчава прилагането на етични стандарти, свързани с човешките права, околната среда, трудовите норми и противодействието на корупцията.
Форумът трябваше да се проведе в Ню Йорк, но заради пандемията беше проведен изцяло онлайн.

Организаторите съобщиха на уебсайта си, че Глобалният договор навършва 20 години и над 20 000 участници са се присъединили виртуално към Срещата на лидерите. Сред заявилите участие бяха канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел, политикът и природозащитник Ал Гор, настоящият и бившият председател на ООН Антониу Гутериш и Бан Ки-Мун и други.

Снимка: “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...