Абитуриентите от Випуск ‘2020 на училището в Брезник бяха изпратени с кратка програма и при спазване на противоепидемични мерки

Над 30 абитуриенти от Випуск ‘2020 на средно училище “Васил Левски” в град Брезник бяха изпратени с кратка програма в училищния двор. Изпращането се проведе по-рано днес и при спазване на противоепидемични мерки, предаде репортер на Zapadno.com.

Официални гости на събитието бяха кметът на Община Брезник Васил Узунов, заместник-кметовете на Община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров и експертът по образование и култура в Община Брезник Емилия Свиленова. Приветствие към завършващите ученици отправи директорът на средно училище “Васил Левски” Емилия Вълова. “Уважаеми господин Узунов, уважаеми родители, учители, скъпи зрелостници, днес е много специален ден за вас и всички нас. Днес празнуваме вашия успех. Да, вие успяхте, вие победихте. Победихте в едно необичайно и много трудно време за всички. Учители и родители споделяме вашата радост и удовлетвореност. За съжаление няма да можем да ви прегърнем и целунем, но знайте че се гордеем с вас и ви обичаме. В подкрепа на всичко искам да споделя с вас важните неща за живота. В момента сте на един широк, светъл, многоароматен път – млади, щастливи, мечтаещи. Тръгнете смело, с увереност и вяра. Най-важните неща, които трябва да носите с вас са грижа, отношение и отговорност. Грижете се винаги за вашето здраве, за родителите си, близките си, приятелите, хората, с които сте всеки ден. Грижете се и пазете най-важното за вас и ценете всичко, което имате. Отношението към всичко, което е около вас е много важно. От това зависи животът ви. Уважавате ли, ще бъдете уважавани. Цените ли, ще бъдете ценени. Обичате ли, ще бъдете обичани. Грижовни ли сте, ще се грижат и за вас. Внимавайте, високомерието, презрението, лошото отношение се плащат. Не се сърдете и не съдете, а се опитайте да разберете – най-добрата помощ е доброто отношение. Отговорността е важна в живота на всеки. Тя е вашата свобода. През целия си живот ще бъдете отговорни за изборите и решенията, които ще правите и ще взимате за това какво ще искате или не, колко ще знаете и можете, какво ще постигнете или няма да успеете, какво ще изградите и какво ще опазите. Бъдете благословени със здраве, късмет, любов, успехи и удовлетвореност. Пазете се! На добър час!”, каза директорът на училището Емилия Вълова.

Приветствие отправи и кметът на Община Брезник Васил Узунов. “Днес за всички е прекрасен ден. Празник на усмихнатите, красиви и умни млади хора, изпълнени с мечти, амбиции, сили и любов – зрелостниците от Випуск ‘2020 на средно училище “Васил Левски” – град Брезник. За пореден път, но винаги с голямо вълнение изпращаме нашите абитуриенти. Уважаеми учители, поздравявам ви за вашите постижения и доказания професионализъм. Бъдете все така oкрилени и всеотдайни, за да пребъде вашето дело. Скъпи млади хора, скъпи зрелостници от Випуск ‘2020, скоро училищният живот за вас ще бъде само спомен от детството. Очакваме да посрещате достойно предизвикателствата на живота, да израствате още по-силни и все по-мъдри. Бъдете винаги усмихнати позитивни и изпълнени с мечти и сила да ги постигате. На добър час, момичета и момчета. Бъдете живи и здрави!”, каза кметът Васил Узунов. Приветствие отправиха и ученици от 11 клас, които са подготвили кратката програма по изпращането на своите съученици.

Абитуриентите получиха подаръци от общинската администрация, както и своите дипломи за завършено средно образование. В края на програмата прозвуча химнът на Република България, след което със спазване на дистанция беше предадено училищното знаме на 11 клас.

Снимка: Божидар Пантев

Виж също...

Loading...