Жители и гости на Трън са посрещани от транспаранти със забележителности в общината

Няколко нови транспаранта са поставени на входа на град Трън, откъм разклона за трънското село Банкя, предаде репортер на Zapadno.com.

Два от транспарантите са монтирани на перголата, която се намира встрани от второкласен път 63. На влизане към града пътуващите са приветствани с “Добре дошли в община Трън”. Тези, които напускат града и пътуват посока местността “Секирица” са изпращани с надписа “Очакваме Ви отново в град Трън” и реклама на фирма. Трети транспарант пък е монтиран в района на Фестивалния парк в града.

Традиционно на тези пространства се монтират транспаранти за фестивали и събития в пограничната община. Ситуацията в страната заради пандемията от коронавируса оказа влияние и на събитията в Трънско, които бяха отложени. Това от своя страна наложи перголите да останат без послания за предстоящите фестивали и празници. Така се заформила инициативата да бъдат поставени тези транспаранти, а идеята е на кмета на Община Трън Цветислава Цветкова.

На най-големия транспарант, който посреща пътуващите по пътя, са изобразени част от забележителностите на региона като Ждрелото на река Ерма и скалния параклис. Визуализацията на транспарантите е по идея на Трънското туристическо дружество. Това поясни за Zapadno.com кметът на Трън Цветислава Цветкова.

Виж също...

Loading...