Стартираха ремонтните дейности по свличането на пътя между град Брезник и разклона за село Видрица

Отскоро техника и работници са разположени в отсечката между град Брезник и разклона за брезнишкото село Видрица. Причината е, че в района се извършват ремонтни дейности по свличането на част от платното за движение, предаде репортер на Zapadno.com.

Дейностите започнаха малко по-рано от предвиденото, тъй като се очакваше стартират към края на месеца или началото на юли. В този участък има деформационни процеси, основната причина за които са, че пътят е изцяло във висок насип, който се преовлажнява от близките дерета. През 2019 година Агенция „Пътна инфраструктура“ е възложила изготвяне на технологичен проект за възстановяване на участъците. Проектното решение, съгласувано от Института по пътища и мостове, предвижда изграждане на пилотно-анкерна система, което ще доведе до укрепване на участъка и стабилизиране на деформационните процеси. За укрепителните дейности са необходими 538 384 лева, а средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, поясниха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Движението в района се осъществява двупосочно в една лента в посока град Трън. Участъкът, по който се извършват дейностите, е сигнализиран с пътни знаци. Водачите на моторни превозни средства трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Крайният срок на въведените ограничения е до 31 август 2020 година, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Виж също...

Loading...