Местен бизнес: Брезничанка превърна своя мечта в реалност и отскоро посреща с усмивка дамите в “Beauty Zone”

Казват, че човек е толкова голяма колкото са големи мечтите му. Но освен големи, мечтите на човек могат да бъдат и красиви. Именно такава красива мечта се е материализирала и отскоро е част от главните улици на град Брезник, където дамите са посрещани с усмивка в салон “Beauty Zone”, предаде репортер на Zapadno.com.

В периодичната рубрика “Местен бизнес” показваме как всеки, който има желание, може да постигне нещо полезно за другите. Такъв е и случаят със студиото за красота, което е на брезничанката Мария Григорова. От 1 юни тази година тя разкрасява дамите, които желаят да им се направи маникюр, педикюр, ноктопластика и миглопластика. Преди 10 години брезничанката изкарала курс за маникюристка, но досега не е имала свой салон. “Преди 10 години изкарах курса на шега, защото бях по майчинство и ми беше скучно. В момента, в който изкарах курса, реших че това не е моето и повече никога няма да пипна инструменти.”, сподели Мария Григорова. Точно в този момент подарък, който близки и направили, променило първоначалното решение на Мария. “Тогава сестра ми и мъжа ми направиха изненада – бяха купили инструменти. Сестра ми, че след като вече имам всичко налично, трябва да започна да го работя това нещо. Първо започнах на нейните ръце, но не се справих добре. Аз дори и сега, след 10 години практика, пак съм много самокритична и си намирам сама на себе си косурите. Така че никога няма да кажа, че аз се справям перфектно.”, сподели още брезничанката. Въпреки нейната самокритичност клиентите са доволни от работата и, а за това говори и запълнените часове в графика на студиото на красота.

Салонът “Beauty Zone” се помещава на улица “Георги Ив. Бунджулов” и е трябвало да отвори през месец март, но поради пандемията от коронавируса, откриването е отложено. В Брезник има и други места за разкрасяване на дамите, но Мария Григорова е на мнението, че това са нейни колежки, а не конкуренция. “Имам много колежки и това е нещо, което от началото на практиката казвам. Маникюристките в Брезник не са ми конкурентки, в смисъл не казвам, че аз съм най-добра, но за мен те са колежки и всички се справяме достатъчно добре.”, сподели още Мария. Името на салона е свързано с фирмата, с която брезничанката работи от години и се снабдява с лакове, гелове и други материали. След откриването на “Beauty Zone” от фирмата дори я изненадали с онлайн реклама на салона. Интериорът на салона е по нейна идея, но и приятели и помагат в допълването му.

Към клиентите си пък се държи професионално и им дава съвети само, когато те пожелаят. “Много от клиентите ми наистина се съветват и ми търсят мнението, но само когато попитат. Иначе не обичам да си налагам мнението и да им казвам как искам те да се направят. Пожеланието ми към дамите е никога да не спират да се грижат за себе си и да се усмихват, когато се поглеждат в огледалото. Една жена трябва да се поддържа и да е красива, независимо на колко години е.”, каза още Мария Григорова.

Снимки: Ваня Василева

Виж също...

Loading...