Събранията на ловно-рибарските дружинки в Брезнишко се възобновяват от месец юли след прекъсване заради пандемията

Извънредното положение в България, което беше обявено на 13 март, се е отразило и на нормалната дейност на ловно-рибарските дружинки в община Брезник. Специфичната обстановка в страната ни е наложила преустановяване на провеждането на традиционните годишни събрания на дружинките, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди въвеждане на извънредното положение са успели да се проведат събрания на две ловно-рибарски дружинки – “Кошарево-Гигинци” и “Селищен дол”. Няколко месеца след въведеното и впоследствие отменено извънредно положение, както и смекчаването на част от ограниченията, ловците в Брезнишко отново ще могат да проведат своите събрания по райони. Това ще се случи при положение, че епидемиологичната обстановка в страната е спокойна. Очаква се първите събрания да се проведат в началото на месец юли. Засега първото събрание след извънредното положение е насрочено за 4 юли, когато се очаква да се съберат членовете на ловно-рибарска дружинка “Красава”.

Отменени са традиционните състезания като това за млади риболовци на язовир “Слаковци” и дружественото. По-строгите мерки в национален мащаб са оказали влияние и за провеждането на ловни излети. Очаква се ловът на пернат дивеч да бъде открит през месец август, поясни специалистът по лова към ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник Маргарита Сергиева.

Виж също...

Loading...