Прецедент в Трънско: Трафикът през село се измести по малка улица заради лошо състояние на главен път – СНИМКИ

За лошото състояние на част от пътищата в Трънско се знае и говори от години. Именно такова състояние на част от републикански път принуждава шофьори, които преминават през трънското село Врабча, да избират алтернативен маршрут. От Агенция “Пътна инфраструктура” работят по предстоящи дейности, които ще обхванат част от републиканския път, предаде репортер на Zapadno.com.

Част от третокласен републикански път 813 преминава през територията на община Трън, като обхваща трънските села Проданча и Врабча. Повечето от този участък е в сравнително добро състояние, но след село Врабча дупките по платното за движение са по-често явление. Малко след преминаване на отбивката за Врабчанския водопад от републиканския път има разклонение за малка улица, която води директно до площада на трънското село. Точно там състоянието на републиканския път няма нищо общо с афалтовия участък преди това. Актуалното състояние на около 1 километър от отсечката, която преминава покрай къщи, може да видите в снимките по-долу. Настилката се подобрява след изминаване на тази отсечка, но тогава следват дупки по платното за движение.

Местни жители се оплакват от изнесения преминаващ трафик от автомобили и камиони, които вместо да използват участъка от републиканския път, преминават през малката улица. Този проблем е от години и досега не е намирано разрешение за него, потвърдиха жители на село Врабча пред репортер на Zapadno.com. Въпреки състоянието на отсечката от републиканския път, която е успоредна на малката улица, през зимния сезон участъкът се почиства от снегопочистващи машини.

През юли е планирано поетапно изкърпване на настилката в близо 4-километровия участък от третокласния път III-813 след село Проданча към село Врабча, отговориха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”. При осигуряване на допълнителни средства ще бъде изкърпена и отсечката, преминаваща през село Врабча. За по-добра видимост на шофьорите до средата на юли се предвижда да бъде почистена крайпътната растителност по трасето на третокласния път, поясниха за Zapadno.com от Пътната агенция.

Разгледайте снимки на състоянието на отсечката от републиканския път през село Врабча, както и успоредния алтернативен за шофьорите път:

Виж също...

Loading...