Четирима са ранените при катастрофи с мотоциклети в област Перник през последната година и половина

Общо 4 катастрофи с мотоциклети са регистрирани за последната година и половина в областта, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Статистиката за Пернишка област показва, че за цялата 2019 година са регистрирани 2 пътнотранспортни произшествия с мотоциклетисти с 2 ранени, а от началото на година до момента също са 2 произшествия с 2 ранени. За първите шест месеца на тази година са наложени 17 глоби, като 5 от тях са на неправоспособни водачи.

От полицията напомнят, че до 1 юли ще бъде проведена специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети. Екипите на “Пътна полиция” ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи. Във фокуса на контрола на пътните полицаи ще е и недопускане на управление на мотоциклети без регистрация, а също и правилното поставяне на регистрационната табела. Екипите ще  следят за недопускане на управление на моторни превозни средства от  водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, както и използването на защитни каски от пътниците  и водачите.

Виж също...

Loading...