Празникът на млякото в Трън ще е по-атрактивен с мини ферма, която се изгражда от фондация “Д-р Стамен Григоров”

Членове и съмишленици на фондация “Д-р Стамен Григоров” стартираха изграждането на фермерска къща, която се предвижда да е част от бъдещи издания на Празника на млякото в град Трън. “Проектантите започнаха още в ранни зори, след това се включиха и нашите строители.”, съобщиха от фондацията във Фейсбук страницата си.

Тази година традиционният празник не се проведе поради епидемичната ситуация в страната. От фондация “Д-р Стамен Григоров” се организирали и използвали отмяната на събитието за попълване на атракциите. “Тази година отбелязахме Празника на млякото по необичаен, но за сметка на това творчески начин. За наше голямо съжаление не можахме да посрешнем приятелите на българското кисело мляко в гр. Трън. За да отбележим този вече традиционен празник, членове и съмишленици на фондация „Д-р Стамен Григоров“ започнахме изграждането на фермерска къща, която ще е част от атракциите на Празника на млякото през следващите години.”, съобщиха от фондацията.

Хората, участвали в изграждането на мини фермата, били почерпени с айран, традиционна българска баница и погача за усилията, които положили. “Хубавите неща не стават за един ден, така че продължаваме с изграждането, събирането на нови идеи за нашата мини ферма.”, поясниха още от фондация “Д-р Стамен Григоров”.

През последните няколко години празникът предлага на посетителите и атракции като детски пъзел с бактерията на киселото мляко, макет с овце и овчар и други интересен елементи.

Снимка: фондация “Д-р Стамен Григоров”

Виж също...

Loading...