90 секунди смях с Никола Динев от Трънско, който разказва от сърце забавна гонетка – ВИДЕО

Малко са хората в Трънско, които предават трънския диалект в наши дни. Един от тях е Никола Динев, който разказва забавни случки и пее песни на автентичния трънски. Специално за читателите на Zapadno.com той разказа гонетка за трънчанка в София.

Тази гонетка е най-разказваната от него, която му се е налагало да я повтаря по няколко пъти на човек или компания. Причината да я повтаря при разказване е, че събеседниците му желаят да възприемат, тъй като не разбират повечето думи. От години Никола Динев разказва гонетки, които е чул и запомнил от по-възрастните хора в Трънско. “Както се казва от нашинчанье, трънчанье – местни хора, с които много обичам да общувам защото научавам нещо интересно, нещо ново. Има още от тези стари хора, но го няма вече този живец, за да ти разказват някоя хумореска или някакви такива интересни случки. Не е като едно време.”, сподели Никола Динев.

Никола Динев е роден в трънското село Велиново, но живее в град Трън. Професионалният му път е свързан с училището в Трън, където дълги години е преподавал. Учителствал е и в бившето училище на село Филиповци, а в определен период от време е бил възпитател. Понастоящем той е кметски наместник на селата Велиново и Милкьовци.

Забавлявайте се с 90-те секунди смях с най-разказваната от Никола Динев гонетка, която може да видите във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...