Местен бизнес: Пазарът на Брезник отново се обогати с пресен зарзават, плодове и подправки

Отскоро на кооперативния пазар в град Брезник се предлагат пресни зеленчуци, плодове, подправки и други стоки за трапезата. В следващите редове на периодичната рубрика на Zapadno.com – “Местен бизнес” ще научите малко повече за новото на пазара.

Няколко от сергиите, които дълго време не бяха заети от търговци, вече привличат клиенти със свежа стока. Продавачите на зеленчуци и плодове са отворили преди около 2 седмици и вече се радват на редовни и доволни клиенти. Цветната сергия работи от понеделник до неделя и предлага прясна продукция, поясни една от продавачките.

Изборът е голям – краставици, домати, дини, пъпеши, чушки, магданоз, боб, ябълки и други витаминозни храни привличат погледите на брезничани и преминаващи през града. Търговците пък са местни предприемачи. Те са работили и на общинския пазар в град Трън, който временно не работи поради епидемиологичната ситуация в страната.

Дълго време от кооперативния пазар, който се намира до бившата професионална гимназия по селско стопанство, можеше да се закупят предимно дрехи, обувки и други стоки за бита. Но с новата сергия изборът на клиентите се увеличава.

Виж също...

Loading...