През летния сезон пътните полицаи засилват контрола по натоварените пътища, където ще се следи за целия спектър от нарушения

Инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция “Национална полиция” съобщи, че през летния период усилията и контролът на служителите на реда ще бъдат насочени към пътните артерии с обичайно засиления за сезона трафик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ще бъде обхванат целият спектър от нарушения, които могат да затруднят движението или да застрашат живота на хората, включително и употребата на обезопасителни колани, шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества. Инспектор Ботева отново призова водачите да не използват и да не навлизат в аварийните ленти, припомняйки, че това нарушение лишава от възможността за навременната реакция на специализираните органи и техника в случаи на инцидент. Тя уточни, че при ситуация, която налага затварянето на определен пътен участък в следствие на възникнал тежък инцидент, във взаимодействие с останалите институции, ще се оповестяват съответните обходни маршрути.

Инспектор Ботев предостави обобщени данни от приключилите две операции през периода 18 – 25 юни и 25 юни – 1 юли с акцент поведението на пешеходците, управлението на двуколесни и триколесни пътни превозни средства от непълнолетни и от неправоспособни водачи, контрол за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотици.

Виж също...

Loading...