Търговски обект в Брезник дава положителен пример на обществеността с облагородяването на градинка

Добрият пример винаги прави впечатление и служи за градивности в обществото. В община Брезник също има множество примери как правилно положените усилия могат да бъдат показателни за просперитета на една общност. Така е и с градинка пред блок на улица “Андрей Михайлов” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

От известно време погледите на жители и гости на Брезник са привлечени от цветната градинка, която е разположена пред магазина за месо и други хранителни стоки на фирма “Уикенд-2013”. Зеленото пространство е облагородено с доброволния труд и собствени средства на работещите в търговския обект. Всички, които желаят могат да се отпуснат на столчета с масички, обкръжени от градински декоративни фигури, цветя в саксии, жив плет и рози. “От 7 години сме насадили плета. Откакто се изсякоха боровете се облагородява с райграс, туи… Хората са очаровани от нашата градинка. Идеята ни е да направим града по-красив.”, сподели една от приветливите продавачки в магазина. Предстои да бъде добавена и още една ограда към градинката.

Помислено е и за най-малките, които могат да си играят в мини пясъчник с пейка. За съжаление недобросъвестни сезонни работници-дървари счупили една от дъските на пейката при пясъчника. В тази връзка апелът на хората, облагородили и грижещи се за градинката, е тя да се пази, защото е за всички.

От магазина отправиха и призив към брезничани, които също могат да се включат в още по-красивия вид на градското пространство като облагородяват пред блоковете, къщите и търговските обекти. Някои от местните жители също са съпричастни към разкрасяването на обществените пространства. Такъв е и примерът с градинка до блока срещу Районното полицейско управление на улица “Андрей Михайлов”. Към зеленото пространство са добавени няколко самоделни саксии от автомобилни гуми, в които са засадени цветя. Близо до тях пък е поставена детска къщичка с играчки.

Виж също...

Loading...