Читалището на Брезник увеличи състава си с шестима нови членове, които бяха приети на годишното отчетно събрание

Шестима нови членове са приети към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. Тяхното приемане е направено на годишното отчетно събрание, което се проведе в началото на месеца, поясни за Zapadno.com секретарят на читалището Пейчо Панов.

Новите членове в членския състав на институцията са сравнително млади. Средната възраст на членския състав е относително висока. На събранието са били представени отчети за дейността на читалището през 2019 година и на Проверителната комисия и на бюджета за 2019 година.

Тази година читалището на Брезник навършва 150 години от основаването си. Събитията, свързани с юбилейната годишнината, трябваше да се проведат през месец май, но бяха отложени заради епидемиологичната ситуация в страната. Сред събитията е представяне на постановка от самодейния читалищен театър. Планува се постановката да бъде представена пред публика на 11 ноември тази година, ако ситуацията в страната се е нормализирала. Причината за късната дата е, че повечето артисти си взимат отпуски през месеците юли и август. За месец репетиции – от септември до октомври е невъзможно артистите да се подготвят за сцената. Това поясни секретарят на народно читалище “Просвещение-1870” Пейчо Панов.

Виж също...

Loading...