Пропадане на пътя между разклоните за няколко брезнишки села ще бъде ремонтирано с пилотно-анкерна система

Ремонтни дейности по пропадане на платното за движение по второкласен път II-63 в отсечката Брезник – Трън се извършват от средата на месец юни, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Дейностите се извършват в участъка от разклона за брезнишкото село Видрица до разклоните за селата Конска, Гърло, Муртинци и Билинци. В определен участък едната лента от пътното платно е компрометирана. Движението на моторни превозни средства в района на ремонтните дейности е пренасочено през обходен маршрут, където са поставени обозначителни пътни знаци.

Паралелно с този ремонт, на изхода на град Брезник в посока Трън се извършват още едно укрепване на пропадане на част от платното за движение. Временна организация за преминаване на моторните превозни средства е създадена и в този участък.

Ремонтните дейности предвиждат изграждането на пилотно-анкерна система и възстановяване на пътното платно. Прогнозната стойност на строителните работи е 538 хиляди лева, а срокът за изпълнението им е до края на август, поясниха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Виж също...

Loading...